Dobro je…

Dragi moji,

S radošću vas obaveštavam da je iz štampe izašlo treće izdanje moje knjige „Dobro je...“

Kad je pre nešto manje od dve godine objavljena prvi put, bilo je i onih koji su govorili da je naslov neprimeren ovim teškim vremenima i da „ništa nije dobro“. I tada, a i danas, danas možda više nego ikada pre, ponavljam: Dobro je…

Ova knjiga plod je moga iskustva, bolnih padova, uspinjanja, malih svakodnevnih pobeda i poraza, i konačnog shvatanja da je sve bilo i jeste za moje dobro.

Mnogima od vas ovo štivo postalo je amajlija, mnogima će to tek biti. Nikada nisam uspela da prebrojim mnogobrojna pisma i poruke u kojima mi saopštavate da ste uz ovu knjigu plakali, smejali se i za korak prišli bliže sebi. O, da. Ja sam bila prva kojoj se uz „Dobro je…” to događalo.

Dobro je…” se vratilo kući. I to me posebno raduje. Ove knjige stizaće vam sa izvora, s ljubavlju i pod vrlo povoljnim uslovima jer dobro svako zaslužuje.

 

Juče sam došao u posed sjajne knjige. Pun entuzijazma sam krenuo da je čitam i tek onda shvatio da nisu sva štiva ista. Poneka nas najvećom brzinom vuku od početka ka kraju. Ne ispuštamo ih iz ruku dok ne iščitamo i poslednju reč. Ovo je nešto sasvim drugačije. To nije priča, niti izmaglica u polju piščeve imaginacije. Ovo je ogromni kolaž satkan od bezbrojnih komadića sadašnjih trenutaka. Nema tu simulacije života, već same njegove srži. Priče ne opisuju šetnju pored obale mora i čežnjivi pogled na plivače u njemu, već govore o uranjanju celog autorovog bića u njegove vode.  Svaka skica je simbol novog zaranjanja u vodu, novo krštenje, novo rađanje; ulazak u neki drugi život, opet isti a sasvim drugačiji; bogatiji za novu spoznaju koja nas daruje širim pogledom od jučerašnjeg. Veštim perom, nežno a veoma snažno, vodi nas autor putem svog razvića. Saznajemo, između ostalog, da čovek nije pusto i izolovano ostrvo i da su sva bića koja usput sretne njegovi učitelji. Zato ovo nije štivo za jedan dan niti storija o jednom čoveku. Priča je to o svima nama i putu kojim ćemo, ako već nismo, sigurno proći. Ovo je knjiga mudrosti koja izranja iz minulih vekova i magično spaja ono što je bilo sa onim što će biti. Ona ne postavlja pitanja niti daje odgovore, već budi kreatora u nama. Uvek je treba imati pri ruci i iznova joj se vraćati. Kad život pred nas postavi dilemu, uzmimo je u ruke, nasumično otvorimo i siguran sam da će ono što pročitamo da nam pokaže put. 

Miloš Predić

dobroje1
Ako želite da knjigu poklonite sebi, ili da obradujete neko biće do koga vam je stalo,  možete to učiniti tako što ćete je naručiti popunjavanjem donjeg upitnika.

Cena knjige:

Srbija: 800 dinara + troškovi dostave – plaćate poštaru prilikom preuzimanja knjige;

Inostranstvo: 15€ (troškovi isporuke su uračunati u cenu) – plaćanje vršite unapred.

 

 


dobrojenbombt